tiistai 14. tammikuuta 2014

Ihmisen energiavirta, Prana

Nonniin, aloitetenpaas ottamaan selvää ihmisen omasta energiavirrasta.

Tätä energiavirtaa nimitetään itämaissa 'Prana', 'Chi', ja 'Kundalini', nimitän tässä sitä Pranaksi.

Prana virtaa kaiken aikaa kaikkien ihmisillä ja eläimillä Juurichakrasta. Tuo punainen ja hehkuva, joka edustaa mm. lisääntymisviettiä, Pakene tai Taistele, valtausta, ahneutta ja heimovoimaa. Nämä asiat ovat elintärkeitä selvitymisen kannalta, olen tosin hieman pettynyt kun tähänkin päivään asti nämä vallitsee, senkin takia koska ihminen ei ole oppinut kuinka ohjata energiavirtaa ylemmäksi, jotta ylemmät chakrat aktivoituisi.

Prana virtaa ihmisessä eräänlaisena onttona putkena, joka yhdistää meidän seitsemän päächakraamme. Ks. perustiedot chakroista. Prana voi virrata ylhäältä alas ja alhaalta ylös. Prana on meidän näkymätön elämän lähde, Prana tulee Sanskriitin kielestä 'Elämän voima', joka on juurtunut itämaihin aikojen saatossa, uskaltaisin sanoa jopa tuhansia vuosia.

Prana yhdistää ihmisen Äiti Gaiaan (Maapalloon), ja tuntemattomaan Universaalisen energian lähteeseen. Kun olet kesänä ilman jalkineita nurmikon päällä, voit olla aivan varma että olet todella vahvassa yhteydessä Maapalloomme. Meditaation aikana taas Universaali energia virtaa ihmiseen, joka auttaa ajatusten selkeyttämisessä, mielen puhdistuksessa ja rauhan tunteen saavuttamisessa, että olet siellä missä sinun kuuluuki olla.

Pranan luonnollinen virtaus 1. chakrasta 7. chakraan on elintärkeä terveyden kannalta, chakran aktivoinnin kannalta ja Universaalisen energian virtauksen mahdollisuus sinussa. Hengittäminen on vahvasti yhteydessä Pranaan, valitettavasti joidenkin tutkimuksien mukaan suurinosa ihmisistä vieläkin hengittää liian ontosti, heikosti ja keuhkoihin, vaikkei asian kuuluisi olla niin.

Terveellinen hengitys mene hitaasti, voimakkaasti, mahdollisimman alhaalle, Juurichakraan. Vaikkei se tuskin menekkään niin syvälle, vaan palleaan, mutta terve mielikuvittaminen ei ole koskaan pahitteeksi. Tämä aktivoi Juurichakraa, ja antaa pääsyn ylemmille chakroille.



Minulla on toiminut seuraava mielikuvittaminen;

1. Mielikuvitan kuinka Prana alkaa selkärangan juurestani, liikutan sitä mielenvoimalla räjähtäväisesti ylöspäin, ikäänkuin Kundalini (Käärme) suoristaisi itseään täyteen mittaansa, kaikessa voimakkuudessa. Tämän jälkeen miltei samanaikasesti keho saa jonkun purkauksen, muunnan asentoa jonkinverran jos olen makuuasennossa vaikken tee sitä tietoisesti.

2. Hengitän Juurichakraan silmät kiinni, ja näen kuinka se hehkuu punaisena, pyörii, purkaa energioitaan kuin aurinko, taikka mustan aukon tavoin mutta käänteisesti.

Siirryn ylemmäs, Sakraalichakraan, Mielikuvitan samanlaiset asiat kuin mainitsin ylemmässä, ja yksittäin menen ylemmäs. Jokaiseen chakraan panostan noin 10 sekunttia, voi tietenkin pidempään jos on aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti