maanantai 11. maaliskuuta 2013

Lucid dream


Kerron lucidista parhaani mukaan, ja antaa ohjeet miten sen voi saavuttaa.

Ilmoitan, että lucidin kokeminen ei ole helppoa. Se vaatii ponnistelua ja sisua. Aika mikä menee sen saavuttamiseen riippuu yksilöstä toiseen, ja se, kuinka kovasti sitä haluat. Muista, että ajatuksesi kautta luot todellisuutesi. Se on kylläkin ihan tavallista jos ne kokee ilman että edes yrittää sitä, mutta se tapahtuu muutaman kerran vuodessa ja senkin on helppo unohtaa.

Lucid on tietoista unta. Tiedostat että olet unessa, ja näin voit tehdä siellä mitä ikinä haluat. Sinun omaa sisäistä fantasia maailmaasi, mikäs sen parempaa? Tietoisten unien kautta kasvat tiettyihin suuntiin ja koet elämää aivan uudelta näkökulmasta. Kerranhan täällä eletään joten en todellakaan hyväksy mitään vastalauseita liittyen miksi kukaan ei voisi koittaa Lucidia.

Kun menet nukkumaan, rentouta kehosi, kokonaan. Siirrä tietoisuutesi jalkoihin ja jokaiseen pieneen osaan kehossasi, ja mene hitaasti ja rauhallisesti ylöspäin. Siihen tilaan kunnes tunnet käden mutta se tuntuu samalta kuin sänky minkä päällä se makaa. Koko kehon pitäisi tuntuo tunnottomalta, seuraa hengitystä ja ole hengitys. Olet sielu joka lähtee kohta omille teilleen. On tärkeää myös pitää mieli tyhjänä, esimerkiksi kokoajan seuraamalla hengitystä ja olla välittämättä mistään muusta.

On olemassa erilaisia tekniikoita Lucidin saavuttamiseen.

Itsesuggestio - Ajattele päivän aikana "saavutan tänään selkounen/olen tietoinen kun olen unessa", olet ajatuksesi - tämä on apukeino johon ei tosiaan kannata luottaa.

WILD - Tässä siirryt valvetilasta suoraan lucid-tilaan. Kun tämän oppii, voi onnitella itseään. Nuku 5-7 tuntia, herää ja häärää jotakin n. 30 minuuttia. Älä mene minkään tietotekniikan pariin vaan esimerkiksi meditoi, siivoa, venyttele tai lue kirjaa. Mene takaisin sänkyyn, mutta  älä nukahda suoraan. Rentouta kehosi ja tyhjennä mieli. Tietoisuutesi tulee erilaisia kuvioita ja värejä, ne on aluksi heikkoja mutta ne voimistuu ajan kuluessa. Keskity niiden tanssiin ja pidä lucid mielessäsi.

Tekniikoita on niin paljon, ja yhdestä sivusta voi katsoa muitakin tekniikoita. tästä näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti