perjantai 25. lokakuuta 2013

Kolmas silmä - meditaatio

Suosittelen vahvasti maadoittamaan ja tasapainottamaan alemmat chakrat, ennenkuin kukaan alkaa työskentelmään kolmannen silmän kanssa.



Kolmas silmä on indigon värinen energiakeskus, joka on fyysisessä muodossa käpyrauhanen. Kun kolmas silmä on tasapainossa, pystyt ajattelemaa selkeästi, mielikuvitus, näkemään värikkäitä unia ja muistamaan niitä, yhdistymään tasapainoisestai vasemaan sekä oikeaan aivolohkoon, olla looginen ja tunteellinen tarpeen mukaan, taiteellinen ja matemaattinen. On varmasti muitakin asioita, joita kolmas silmä tarjoaa, esimerkiksi tasapainon koko olemuksen kanssa.
Kolmas silmä nähtävästi tarjoaa pääsyn syvälle itseensä, aivankuin kelluisit lempeässä vedessä, joka rakastaa sinua ja tunnet suurenmoisen vapauden mutta et halua liikkua sieltä pois, koska se on kuin sänky rankan päivän jälkeen, ehkäpä parempikin.

Kolmas silmä -meditaatio

istu Lootus-asennossa, tai mene makuulle. Tiedosta ajatuksesi - tunteesi - kehosi - ajatustesi harhailun - anna niitten tulla ja mennä. Rauhoitu. Hengitä syvään 'palleihin', juurichakraan, niin syvälle kuin vain pystyt.

Sulje silmäsi ja ala tuntemaan kehosi, mene asteittain jaloista ylöspäin tai päästä alaspäin, ikäänkuin viivy jokaisessa kehon osassa, rentouta se ja jatka eteenpäin.

Esimerkiksi; sulje silmät, rentouta kasvosi ja vapauta jäykkyys. keskity niskaan, selkään, rintaan jne.

Hieman myöhemmin, sinulla pitäisi olla täysin rento keho, rauhallinen mieli ja luonnollinen hengitys - et hengitä vaan kehosi hengittää. Seuraat vain kehosi hengitystä.

Tässä vaiheessa tunnen yleensä energiavirtausta selkärangassa, kihelmöivää, sähköistä joka tulee selkärangan juurelta ja menee päästä ylöspäin. Tätä nimitetään Kundalini-energiaksi.

Tiedosta, näe kolmas silmä, kulmakarvojesi välissä oleva energiakeskus. Keskity siihen, käännä sulkeutuneet silmäsi siihen päin ja halutesassi mantraa 'Ooommm'* - se on universaalinen äänne, jolla on lukuisia hyviä vaikutuksia, äänesi on värähtelyä, energiaa ja tuo on todella hyvää värähtelyä, joka tehoaa positiivisesti koko olemukseesi, tuo rauhaa ja selkeyttä.

*Äänen pitäisi tulla palleasta, hieman möreähkö. Hengitä nenän kautta sisään - vie ilma vatsaasi, hieman syvemmälle, ja päästä ilma sieltä ulos ja äännä 'Ooomm'. Tee tämä rentoutuneesti.




Siirrä kädet tuon kuvan mukaiseen asentoon - kätesi ja sormesi jakavat energiaasi, joka mahdollistaa esimerkiksi energiaparennuksen nimeltään Reiki. Tietyt asennot joita kutsutaan Mudraksi, voidaan keskittyä haluttuun asiaan kehossamme, akupunktio on vahvasti läsnä tässä.

Tiivistetty versio; Rento keho, miltei ajatukseton keho, keskittyminen kulmakarvojen olevaan energiapyörteeseen, meditoiminen. Extra; Mantraaminen 'Ooomm', ja käsillä tehty mudra.

2 kommenttia:

  1. Hei voisitko kirjoittaa onnenkivistä ja nioden vaikutuksista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kirjoitan lähiaikoina! itsellänikin melkoinen kokoelma noita :)

      Poista