tiistai 6. marraskuuta 2012

Meditaatio 2

Kun olet edennyt tavallisessa meditaatiossa, ja voit tyhjentää mielesi kun haluat ja keskittyä asioihin hyvin, on aika siirtyä eteenpäin.

Visualisointi 
Monet urheilijat esimerkiksi visualisoi omaa esitystään mielessään ensiksi ennenkuin tekevän sen fyysisesti. Tämä auttaa saksimaan negatiiviset varaukset alitajunnassa, esimerkiksi "olen ujo".
Visualisoi jokin tärkeä tapahtuma mielessäsi ensimmäiseksi, tee se niin hyvin kun vain pystyt. On suositeltavaa käyttää hyväksi niin monta astia kun suinkin vain pystyy, esim haju ja kuulo ja tietenkin näkö.
Voit visualisoida kuinka sinua ympäröi energiakenttä ja kauttasi pyörii energioida, voit lähettää pahaa energiaa Äiti maahan koska hän osaa käsitellä pahaa energiaa. Voit lähettää rakkautta kaikille ihmisille ympärilläsi, voit lähettää puhtaita valopalloja kuin kuumailmapalloja jotka tuovat valoa maailmalle. Keinoja on monia ja ei ole rajoja.

'Where the mind goes, the prana follows' -Thirumoolar 

Rukoilu
Rukoilu on mielen keskittämistä johonkin pyyntöön ja luottamus että niin käy jos "Luoja" suo. Rukoile johdatusta henkiseen tieheen, johonkin ongelmaan, tai sano vain kiitos. Maailmankaikkeus saa vastaan pyyntösi ja totta vie alkaa työstämään sitä. /Muista että Luoja harvoin kommunikoi ihmisten kanssa sanojen kanssa. Sanat ovat todella rajoittuvia asioita, vaan hän käyttää mielummin ajatuksia. Kaikki ovat varmasti kokeneet sen että ajatus saapuu mieleen yllättävästi, juuri tuommoiset ajatukset ovat kaikkien arvokkaimpia.

Yhteyden muodostaminen korkeampaan minään
Buddhalaiset käyttivät menetelmää kysymällä rajusti mielessään itseltään "kuka minä olen? kuka minä olen? kuka minä olen?". Voit kysyä sitä hiljaa ja kysymysten välissä n. minuutti on hyvä. Ja muistaa olla meditointi-tilassa samalla.
Voit visualisoida mielessäsi kun astut mielesi unohdettuihin kätköihin muodostaen maiseman siellä. Kävelet luontopoluilla, käyt istumaan temppelin keskelle ja pyydät jotta korkeampi-minä saapuisi sinne. Puhuttele hänelle usein ja kysy neuvoa. Korkeampi minä on kuin silmä joka näkee sinut aina mutta sinä et sitä.

Hengitysharjoitukset
Hengityksellä on vahva yhteys ajatuksiin ja pranaan. Prana on elämänenergia jota ilman emme voisi olla.
Intian joogit saivat ohjeita jumalilta erilaisiin jooga-asentoihin ja hengitysharjoituksiin, jotkut taitavat joogit osaavat pysäyttää sydämensä/hengityksensä minuuteiksi. Hengitysharjoitukset tuovat lisää pranaa kehoosi tai tasapainottaa sitä.

1. Hengitä nenän kautta kiivaasti ja voimakkaasti vatsaan sisään ja ulos, nopeasti. Harjoituksen tulisi kestää n. 3-5 minuuttia. Tämä tuo pranaa sisääsi paljon ja tunnet itsesi energisemmäksi.
2. Laita käsi nenänonteloihin ja sulke vasen nenänontelo, hengitä sisään oikeasta nenäontelosta sisään syvään vatsaan. Vaihda nenäontelot ja anna hengityksen mennä pois toisesta ontelosta. Nyt hengitä sisään taas uudesta nenäontelosta, ja toista n. 5 minuutin verran. Tämä tasapainottaa oikean ja vasemman aivolohkon, tekee todella hyvän mielen, ja rauhoittaa.

Jooga
Perimmäinen joogan tarkoitus on olla jossakin asennossa, hengittää nenästä sisään ja on suositeltavaa olla ajatukseton tietoisuus. Sehän on unohtunut noissa naisten humppa-klubeissa.
Mutta Jooga on hyödyksi, notkeuttaa kehoa ja parantaa. Kirjoitan joogasta myöhemmin lisää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti